Čuvena destilerija Yamazaki nalazi se u blizini prirode na planini između Kjota i Osake. Tamo proizvodi visokokvalitetne japanske viskije od 1923. godine, oduševljavajući degustatore dobrim ukusom i izuzetnim karakterom. Yamazaki Distillers Reserve viski je također dio ovog asortimana i impresionira ne samo svojim odličnim okusom već i posebnim načinom proizvodnje.
Iako je Japan kao zemlja porijekla u početku prilično neobičan za viski, viskiji iz Japana uživaju posebno priznanje već dugi niz godina. To može biti zbog njihove jedinstvenosti, ali i zbog činjenice da se obično proizvode s velikom pažnjom i pažnjom posvećenom detaljima. Japanski viski Yamazaki Distillers Reserve, na primjer, sazrijevao je u tri različite vrste bačvi. U ovom japanskom viskiju, 20-godišnji Yamazaki slad iz bačve šerija susreće se sa 12-godišnjim sladom iz burbona. Oba se zatim zajedno sazrevaju u bačvama francuskog crnog vina, što na kraju daje Yamazaki Distillers Reserveu kompleksnu aromu.
Kada se otvori, Yamazaki Distillers Reserve Japanese Whisky odmah ispunjava prostoriju svojim slatkim voćnim aromama. Ananas, džem od trešanja i maline kombinuju se kako bi stvorili spektar aroma koji vas odmah poziva da ga probate. Uz privlačnu zlatnu boju ovog viskija, gotovo je nemoguće odoljeti. Uzimanje gutljaja otkriva delikatan ukus maline, breskve i kokosa. Dašak vanile u završnici zaokružuje doživljaj ukusa.